Pressmeddelande 25 juni 2018

KlaraBo får marktilldelning i Hässleholm
för att uppföra cirka 60 hyresbostäder

Bostadsföretaget KlaraBo har erhållit tilldelning av två markområden i bostadsområdet Björklunda i Hässleholms kommun. Tilldelningen omfattar byggrätter om cirka 4 900 kvm BTA där KlaraBo kommer att uppföra cirka 60 hyresbostäder.

KlaraBo tar därmed ytterligare ett steg i sin strategi att förvärva tomter för att uppföra trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Tilldelningen underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten.

– Det är mycket glädjande att KlaraBos koncept fortsätter att vinna framgång genom att vi på olika sätt erhåller förtroende för att uppföra hyresbostäder till attraktiva hyror, säger KlaraBos VD Andreas Morfiadakis. Vi för en fortsatt bred dialog med flera kommuner och andra markägare över hela Sverige.

Björklunda är ett av Hässleholms största utbyggnadsområden och kommer totalt ge plats för cirka 200 nya bostäder nära friluftsliv och stad. I området kommer det att finnas plats för flerbostadshus, parhus, radhus, marklägenheter och villatomter. Bostäderna kommer att vara av varierande storlek och upplåtelseform.

Marktilldelningen innebär att KlaraBo nu har aktiviteter i olika stadier på tolv orter runt om i Sverige. Förutom Hässleholm har KlaraBo projekt i Bjuv, Borlänge, Falun, Höganäs, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad, Kävlinge, Motala, Sundsvall samt Svalöv.

För mer information kontakta gärna Andreas Morfiadakis, VD för Klara Bo, 0761-33 16 61.

Om KlaraBo

KlaraBo uppför och förvaltar attraktiva bostäder med rimliga hyror. Det gör vi genom att förvärva tomter på natursköna områden och sedan snabbt och enkelt bygga kostnadseffektiva och ytsmarta egenutvecklade KlaraBo‑hus.

Vi kan effektivt kombinera antalet lägenheter och lägenhetsstorlekar efter kommunens behov. Med vårt flexibla byggsätt kan vi också enkelt anpassa oss till tomternas storlek och utformning. KlaraBo startade sin verksamhet 2016, har huvudkontor i Malmö och agerar över hela landet. Vårt mål är att uppföra 3 000 – 5 000 lägenheter inom fem till sju år.