KlaraBo får marktilldelning i Hässleholm för att uppföra cirka 60 hyresbostäder

KlaraBo får marktilldelning i Hässleholm för att uppföra cirka 60 hyresbostäder

Bostadsföretaget KlaraBo har erhållit tilldelning av två markområden i bostadsområdet Björklunda i Hässleholms kommun. Tilldelningen omfattar byggrätter om cirka 4 900 kvm BTA där KlaraBo kommer att uppföra cirka 60 hyresbostäder.

KlaraBo tar därmed ytterligare ett steg i sin strategi att förvärva tomter för att uppföra trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Tilldelningen underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten.

– Det är mycket glädjande att KlaraBos koncept fortsätter att vinna framgång genom att vi på olika sätt erhåller förtroende för att uppföra hyresbostäder till attraktiva hyror, säger KlaraBos VD Andreas Morfiadakis. Vi för en fortsatt bred dialog med flera kommuner och andra markägare över hela Sverige.

Björklunda är ett av Hässleholms största utbyggnadsområden och kommer totalt ge plats för cirka 200 nya bostäder nära friluftsliv och stad. I området kommer det att finnas plats för flerbostadshus, parhus, radhus, marklägenheter och villatomter. Bostäderna kommer att vara av varierande storlek och upplåtelseform.

Marktilldelningen innebär att KlaraBo nu har aktiviteter i olika stadier på tolv orter runt om i Sverige. Förutom Hässleholm har KlaraBo projekt i Bjuv, Borlänge, Falun, Höganäs, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad, Kävlinge, Motala, Sundsvall samt Svalöv.

För mer information:

Andreas Morfiadakis, VD
andreas.morfiadakis@klarabo.se
0761-33 16 61

Om KlaraBo

KlaraBo förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet men med tyngdpunkt i Skåne. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga hyresfastigheter liksom mark för nyproduktion.

Bostäderna är egenutvecklade och ytsmarta vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard då byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Se fler nyheter från Klarabo

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021

Skapad av Crello AB