Vi bygger miljövänliga lägenheter i centrala Höör

Efter att järnvägen kom till Höör år 1858 har orten gått från att vara en bondby till ett modernt samhälle. Pågatågsstationen, som tillkom 1987, har gynnat tågpendling och ytterligare ökat Höörs attraktivitet som boendeort. Höör är en del av den växande Öresundsregionen, med tillgång till en mycket stor arbetsmarknad.

Nästa steg i utvecklingen, som nu påbörjats, är att skapa moderna miljöhus i klassisk tappning som flätar samman den historiska staden med framtidens småstadsliv. Västra stations gamla grusplan håller just nu på att omvandlas från grus till hus. Vi är med och utvecklar området Räven 1, med centralt och stationsnära läge. Vi bygger för en mer levande och sammanflätad småstadsmiljö. Västra station är en unik tillgång på Höörs bästa läge, och präglas av historia där trivsel, trygghet och tillgänglighet kring mötesplatser och stråk skapar en god livsmiljö.

Höör omfamnas av rikt sjölandskap, Ringsjön i söder och skogssjöar i de norra delarna. En kort promenad från stadskärnan finns vacker natur med promenadstråk, bland annat vackra Fogdarödsskogen med sin fem km långa motionsslinga. I närheten av Västra station ligger Tjurasjö. Gångytorna genom parken är tillgänglighetsanpassade, och kvällstid är hela stråket belyst, vilket skapar trygghet.

Vi bygger miljöhus där energiförbrukningen är endast hälften av maxgränsen enligt Boverkets regler. Mellan de två huskropparna som vi bygger kommer det att finnas en trevlig innergård med uteplatser och grillmöjligheter.

Frågor besvaras på oresund@klarabo.se

Bilden är en illustration. Avvikelser kan förekomma.*

 

 

Byggstatus

byggstatus-byggnation

Hyra:
1 rok. från 5 443-5 684 kr
2 rok. från 7 037 kr
3 rok. från 9 206 kr
4 rok. från 10 774 kr

Preliminär byggstart:
Påbörjat

Planering inflytt:
Januari 2022

Antal lägenheter:
1 rok 4 st
2 rok 12 st
3 rok 20 st
4 rok 5 st

Totalt 41 lägenheter:
Hus A: 5 vångar med hiss
Hus B: 4 våningar med hiss

Balkong / terrass / uteplats:
Hus A: Inglasade balkonger
Hus B: Markplan: uteplats
Övriga: balkonger

Garageplatser:
21 st under mark