Hoppa till innehåll

Uthyrningsriktlinjer KlaraBo

För oss är det viktigt att skapa attraktiva bostadsområden med nöjda hyresgäster. Vi önskar långsiktiga hyresgäster som trivs hos oss, vilket medför att vi är noga med att hitta rätt hyresgäst till varje lägenhet. Lägenheten skall brukas av det antal människor som den är långsiktigt hållbar för. Antalet personer i lägenheten skall inte överstiga två per sovrum. För en hållbar förvaltning av bolagets fastigheter gäller följande för dig som blivande hyresgäst:

 • Den eller de som söker ska vara myndig.
 • Den eller de som söker ska klara av att både bo och leva på hushållets totala stadigvarande inkomst. Det innebär normalt en stadigvarande inkomst före skatt som är 3 gånger aktuell årshyra. Sökande skall styrka sin sammanlagda, stadigvarande inkomst av:
  – Tillsvidareanställning, allmän visstidsanställning (projektanställning), vikariat eller provanställning,
  – Ålderspension eller sjukersättning (förtidspension),
  – Föräldrapenning. Den sökande skall styrka sin ordinarie lön
  – A-kassa
  – Bostadsbidrag
  – Barnbidrag eller underhållsbidrag
  – Studiemedel från CSN
  – Inkomst av kapital
  – Egna företagare skall dessutom uppvisa taxerad inkomst, föregående årsbokslut, kopia av registreringsbeviset samt F-skatt sedel.
 • En kreditupplysning görs på alla sökande som lämnar intresseanmälan.
 • Sökande får inte ha några betalningsanmärkningar oavsett slag och storlek.
 • Sökande ska ha skött sina tidigare boende med avseende på störande beteende och hyresbetalning. Vi tar i regel referenser från tidigare hyresvärd.
 • Samtliga sökande skall stå på hyreskontraktet.
 • Sökande godkänner att det kan komma att begäras garanti i form av borgensman eller deposition.
 • I nyproduktion där vi erhåller investeringsstöd följer vi boverkets regler och villkor. Projekten som erhåller stöd är Svalöv, Bjuv, Höganäs & Motala. Som inkomst räknas tillsvidareanställning, visstidsanställning, vikariat, provanställning, ålderspension, sjukersättning, föräldrapenning, a-kassa, bostadsbidrag, bostadstillägg, barnbidrag, underhållsbidrag, aktivitetsersättning, försörjningsstöd, studiemedel från CSN, egen näringsverksamhet, ålderspension och inkomst av kapital.
 • Uthyrningen sker löpande i turordning.

Riktlinjer uppdaterade och godkända 2024-03-21.

Välkommen att söka lägenhet hos KlaraBo!