Bjuv

Bjuv ligger strax utanför Helsingborg med goda förbindelser till resten av Skåne och Danmark. Idag äger KlaraBo flera attraktiva lägenheter i centrala Bjuv.

Välkommen till Bjuv: en snabbt växande tätort med ett imponerande näringsliv

Strax öster om Helsingborg hittar du Bjuv, en liten ort som trots sin befolkning på blott 10 000 personer har ett imponerande näringsliv. Produktion och industri sitter i ortens benmärg, och Bjuv kan tacka de kolgruvor som man började öppna i området under 1800-talets slut för sin snabba framväxt. Idag är alla gruvschakten stängda men orten växer än och attraherar människor som önskar att bo i närheten av Helsingborg samt företagare som vill ta tillvara på Bjuvs unika entreprenörsanda.

Bjuvs näringsliv är som sagt en av de mest intressanta aspekterna med tätorten och även en av de största anledningarna till varför så många idag letar efter lägenheter i Bjuv. Idag finns det totalt 1 118 registrerade och aktiva företag i kommunen vilket ger ett genomsnitt på 1 företag per 10 personer. Antalet registrerade företag i Bjuv har dessutom nästan dubblats den senaste 10 åren, från 668 registrerade företag 2010.

Antal lägenheter
54 st (Fullt uthyrt)

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Lokalkontor
Hitta hit

Kontaktuppgifter
Bjuv@klarabo.se
040-663 32 50

Förvaltare
Simon.jonsson@klarabo.se

Områdeschef
Evert.rydell@klarabo.se

För den historieintresserade finns det mycket att upptäcka om Bjuvs moderna historia och framför allt gruvindustri. I ett av maskinrummen i före detta Schakt 3 (också kallad Greve Strömfelts schakt) finns ett museum dedikerat till ortens intressanta gruvhistoria. Ett liknande museum finns även i den gamla gruva i Nyvång, Åstorp cirka 10 minuter från Bjuv centrum.

Förutom stora mängder kol finns det ytterligare en viktig orsak till hur Bjuv lyckats etablera sig som en viktig ort i närområdet – nämligen de utmärkta förbindelserna till hela regionen. Bjuv ligger endast 20 minuter från Helsingborg och mindre än en timme från Helsingör, Danmark. Tack vare Skånebanan kan man enkelt ta Pågatågen till resten av Skåne. Tar du hellre bilen finns här påfarter till E4:an och E6:an precis runt knuten. Vår poäng är att du smidigt kan röra dig i regionen om du väljer att bo i en av våra hyresrätter i Bjuv.

Trots närheten till Helsingborg har Bjuv mycket att erbjuda på egen hand, från grundskolor och tandläkare till matbutiker och Systembolaget. I Bjuv har du och din familj tillgång till allt ni behöver i vardagen.

Lediga lägenheter i Bjuv

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021

Skapad av Crello AB