Kundservice

Du är alltid välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Vi finns här när du behöver oss

För att komma i kontakt med ditt lokala kontor hittar du kontaktuppgifter på respektive områdessida under ”Lediga lägenheter”. Du vet väl om att du dygnet runt kan logga in på ”Mina sidor” och skapa en felanmälan?

Är ditt ärende akut utanför våra öppettider? Använd de telefonnummer som finns under respektive områdessida och följ instruktionerna. Alla viktiga telefonnummer finns också anslaget i ditt trapphus.

Inflyttning

Vi får många frågor gällande inflytt i våra lägenheter. Här bredvid finner du svar på de vanligaste frågorna.

Vi vill också påminna dig som ska flytta in i en av våra lägenheter att komma ihåg att adressändra samt teckna hemförsäkring. Viktiga telefonnummer och kontaktuppgifter finns alltid anslaget i ditt trapphus.

Du har rätt att hämta nycklarna till din bostad på den utsatta inflyttningsdagen efter kl. 12.00. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag efter kl. 12.00. Vanligtvis kontaktar vi dig för att boka in en tid för nyckelutlämning men du är även varmt välkommen att kontakta ditt lokala kontor för att bestämma en tid.

Vi slutbesiktigar alla våra lägenheter vid en avflytt. Eventuella anmärkningar som görs ska vara åtgärdade innan du får tillträde till lägenheten (om annat inte avtalats).

Du som hyresgäst har fullt ansvar för dina husdjur. Det är tillåtet med husdjur i våra lägenheten om annat inte avtalas. Du som hyresgäst kan bli ersättningsskyldig för skador som ditt husdjur orsakat. Husdjuren får inte heller störa omgivningen eller rastas fritt på gården.

Avflyttning

Här finner du svar på de vanligaste frågorna vi får gällande avflyttning. Även vid avflyttning är det viktigt att du kommer ihåg att adressändra samt att säga upp eventuella tv- och bredbandsabonnemang.

Uppsägningstiden är alltid tre (3) månader om ditt kontrakt inte säger något annat. Önskar du en kopia på ditt kontrakt hittar du det på ”Mina sidor” eller är du välkommen att kontakta ditt lokala kontor.

För att säga upp din lägenhet rekommenderar vi dig att logga in på ”Mina sidor” och säga upp med bankID. Du får då ett mail skickat till dig som du måste läsa igenom och sedan signera med ditt bankID. Om du ej har möjlighet till det finns en uppsägningsblankett att ladda ned på ”Mina sidor”.

Slutbesiktningen ska ske så nära avflyttningsdagen som möjligt. Vid slutbesiktningen ska lägenheten vara tömd och städad så att våra besiktningsmän kan utföra besiktningen i sin helhet. Eventuella brister eller anmärkningar ska åtgärdas innan nycklarna till lägenheten lämnas in. Vid godkänd besiktning lämnas nycklarna över till oss.

Om inte samtliga nycklar som ni har kvitterat ut lämnas tillbaka kommer du att debiteras för ett låsbyte. Kostnad för detta kan variera, kontakta ditt lokala kontor för prisuppgifter.

Uppsägningstiden på din lägenhet är alltid tre (3) månader och det är denna tid du måste räkna med oavsett om du känner någon som kan ta över lägenheten tidigare. Vi följer rutiner gällande besiktningar och administrationen som sker vid uppsägning. Lova därför inte till någon att de har rätt att överta lägenheten tidigare eller att det går att lösa.

Om annat inte har avtalats så ska din lägenhet alltid städas noggrant innan avflyttning. Även om lägenheten ligger i en renoveringsplan så kan det ändras fort. Vid anmärkning på städningen kan du som hyresgäst bli betalningsskyldig.

Hyresavi frågor / Övriga frågor

Har du frågor om din hyresavi eller undrar över hur du ska agera vid störningar från grannen då finner du de vanligaste frågor och svaren här.

Om du inte fått svar på din fråga eller om du önskar komma i kontakt med en viss medarbetare hos oss rekommenderar vi dig att använda formuläret längre ner på sida.

Ingen fara, vårt system känner av vilken avi som förfaller närmast och flyttar över pengarna till rätt hyresavi.

Om din hyresavi saknas så hittar du den alltid på ”Mina sidor” som en PDF. Önskar du den i brevform ber vi dig att kontakta ditt lokala kontor så skickar vi ut den på nytt till dig.

Hyran betalas i förskott varje månad. Tänk på att alltid betala din bostadshyra först vid akuta ekonomiska situationer. Betalas inte hyran i tid kommer du få ett inkassokrav, vilket medför en extra kostnad för dig. Om hyran fortfarande inte blir betald efter inkassokravet kommer du delges en uppsägning av ditt hyresavtal.

Normalt skall det vara tyst i husen mellan 22.00 och 07.00. Om du planerar fest eller liknande, tänk på att informera dina grannar i god tid.
Vid störningar kan du alltid kontakta vår störningsjour (använd ditt lokala nummer). Det är viktigt att du som anmälare vet om att vid ej konstaterade störningar kan du som anmälare bli betalningsskyldig för utryckningen.

Kom i kontakt med ditt lokala kontor

Fick du inte svar på dina frågor? Kontakta ditt lokala kontor genom att fylla i formuläret och välja din specifika ort. Vi besvarar dina frågor så snabbt vi kan.  

Observera att våra fastighetstekniker prioriterar ärenden som är mest akut först och att övriga ärenden på grund av det kan få en längre hanteringstid. För övriga frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

    Om KlaraBo

    KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

    Läs mer om oss

    © KlaraBo Sverige AB 2021 | GDPR | Cookies