Hoppa till innehåll

Lediga lägenheter i Borlänge

Se alla våra lediga lägenheter i Borlänge genom att bläddra i listan längre ner på sidan.

Sök lägenhet

Din lägenhet i Borlänge, Dalarnas största tätort

Borlänge är den största tätorten i Dalarna och landskapets viktigaste stad inom kultur, sport, industri och handel. Letar du eller någon i din närhet efter lediga lägenheter i Borlänge? Vi äger idag 156 attraktiva lägenheter med rimliga hyror.

Staden har ett livligt centrum med butik, banker, apotek och restauranger. Vidare ligger Dalarnas största köpcentrum – Kupolen – i Borlänge. Trots en befolkning på cirka 45 000 personer har staden en etablerad sportkultur med flera framgångsrika lag inom fotboll, hockey, handboll och bandy. Som boende på orten kan du även njuta av närheten till flera naturreservat, Dalälven och Sveriges största skidanläggning söder om fjällen.

Antal lägenheter

(22 st lediga)

Antal lokaler

0

Uthyrningsriktlinjer

Lokalkontor

Förvaltare

Områdeschef


borlange@klarabo.se

Våra lediga lägenheter i Borlänge

Se fler lägenheter

I Borlänge blandas industrihistoria med naturvetenskapens framtid

Staden växte fram i sin moderna tappning under 1800-talet men omnämns för första gången i historien redan på 1300-talet. Idag satsar kommunen stort på utbildning med flera gymnasieskolor, en högskola och 2047 Science Center.

I samband med att järnvägen anlades i Borlänge på 1800-talet började industrin att växa fram. Papper och järn är stadens största industrierna med bland annat Stora AB:s pappersbruk Kvarnsvedens pappersbruk och SSAB Tunnplåt AB:s Domnarverkets Jernverk. Än idag har järnvägen ett stort inflytande med en bangård och en knutpunkt som kopplar samman regionen via Norra Stambanan.

Borlänge är även hem till myndigheterna Trafikverkets och Transportstyrelsens huvudkontor som, utöver de stora industrierna, är kommunens viktigaste arbetsgivare. Som sagt satsar kommunen också mycket på utbildning med fyra kommunala och två privata gymnasieskolor, Högskolan Dalarna och två folkhögskolor: Fornby folkhögskola och Brunnsviks folkhögskola.

2047 Science Center, också kallat Framtidsmuseet, med interaktiva miljöer och planetarium är ett besökscentrum för alla med en nyfikenhet för naturvetenskap och teknik. Målet är att museet ska attrahera besökare till staden samt främja ett ökat intresse för naturvetenskap.

Sök lägenhet