Hoppa till innehåll

Lediga lägenheter Sundsvall

Söker du av någon anledning efter lediga lägenheter i Sundsvall? Hitta alla våra lediga lägenheter genom att bläddra längre ner på sidan.

Sök lägenhet

Hyr en lägenhet i Sundsvall, Norrlands tredje största tätort

Letar du eller någon i din omgivning efter lediga lägenheter i Sundsvall? Sundsvall som idag räknas som Norrlands tredje största tätort och Västernorrlands läns största tätort, är en mycket attraktiv ort som tidigare har utsetts till “Sveriges vackraste stad”. Dessutom har staden fått smeknamnet “Drakstaden” pågrund av alla de drakar som står utplacerade i staden, något du kommer se om du bor i en av våra 440 hyreslägenheter.

Som tidigare nämnt har Kulturmagasinet utsett Sundsvall till “Sveriges vackraste stad”. Detta dels för den storslagna natur som ligger precis runt hörnet var du än befinner dig, men dessutom för all den prisbelönta arkitektur som hittas runt om i staden. Stadskärnan kallas till exempel för Stenstan på grund av stenarkitekturen som uppfördes i centrum efter den stora Sundsvallsbranden år 1888. En brand som än idag är Sverige största stadsbrand någonsin.

En av de största anledningarna till varför många väljer att leta efter lediga lägenheter i Sundsvall är stadens förbindelser till resten av landet, via både tåg, motorväg och flygplatsen Sundsvall-Timrå (Midlanda). Vi äger idag 440 lägenheter i Sundsvall, varav en del ligger mer centralt och en del precis vid E4:an mot Timrå.

Antal lägenheter

(3 st lediga)

Antal lokaler

0

Uthyrningsriktlinjer

Lokalkontor

Förvaltare

Områdeschef


sundsvall@klarabo.se

Våra lediga lägenheter i Sundsvall

Se fler lägenheter

Sundsvall
Hyttmästarbacken 11
Tillträde 2023-11-01T00:00:00
2 rum
74 km²
6077 kr/mån
Sundsvall
Hyttmästarbacken 6
Tillträde 2023-11-01T00:00:00
3 rum
83 km²
6683 kr/mån
Sundsvall
Sandörsbacken 11
Tillträde 2023-11-01T00:00:00
2 rum
56 km²
7290 kr/mån

En industristad med en spännande historia och stort inflytande i regionen

Staden mellan bergen, Drakstaden, Sveriges vackraste stad… kärt barn har många namn brukar man säga och Sundsvall är ett utmärkt exempel på detta. Orten anlades år 1621 på då obebyggd mark vid Selångersån mynning till Bottenhavet, i dalen mellan Södra och Norra Stadsberget. Idag är den som tidigare nämnt Norrlands tredje största tätort och Västernorrlands läns största tätort.

Sundsvall har länge varit en stad som omfamnats av mytologi. Förutom alla de drakar som står utplacerade i staden, så har även det mytologiska djuret Skvadern (en blandning mellan hare och tjäder) sitt ursprung i staden.

Med allt det sagt vill vi påpeka att Sundsvall är en industristad i grunden och så har det alltid varit. Skogsindustrin är den absolut dominerande industrin och SCA Graphics Sundsvall AB med Östrands massafabrik är kommunens största privata arbetsgivare. Vidare ligger landets enda smältfabrik för aluminium samt Akzo Nobels fabriker i närområdet. Och låt oss inte glömma de två stora hamnarna, Tunadalshamnen och Oljehamnen som årligen hanterar 550 000 ton petroleum.

Är du nyfiken på att läsa mer Sundsvalls näringsliv hänvisar vi till kommunens egna hemsida, www.sundsvall.se.

Sök lägenhet