Hoppa till innehåll

Välkommen till Kvarnsveden

58 nya hyreslägenheter i Kvarnsveden, Borlänge.

Lämna intresse

KlaraBo bygger nya fastigheter i Borlänge

Just nu bygger vi nyproducerade hyresrätter i Borlänge, Dalarnas största stad. Här finns goda kommunikationer och utbildningsmöjligheter. Vi bygger i Kvarnsveden som ligger strax utanför centrum.

Välkommen till Kvarnsveden, här uppför KlaraBo just nu 58 nya lägenheter i varierande storlek i närheten av Dalälven. Kvarnsveden 4,5 km från Borlänge centrum med ett mindre centrum i närområdet som där du hittar dagligvaruhandel, restauranger och bensinmack.

Vi har som mål att skapa ett tryggt och trivsamt bostadsområde med välplanerade lägenheter och en hög boendekvalitet. Bostäderna kommer ligga ett stenkast från Kvarnsvedens idrottsplats och naturreservatet Sjöberget. I närheten har du också Kvarnsvedens skola med årskurser från förskoleklass till årskurs 6 och Kvarnsvedens vårdcentral.

Precis vid Dalälven är Dalarnas största stad Borlänge beläget. Borlänge nämns första gången i text under 1300-talet men det är inte förrän i slutet på 1800-talet, när järnvägen byggdes och Domnarvets Jernverk och Kvarnsvedens pappersbruk öppnade som Borlänge fick köpingsrättigheter. Dagens moderna Borlänge kunde sedan växa fram genom att de tre ursprungliga områdena slogs ihop.

Borlänge är inte bara historiskt sett Dalarnas viktigaste industri- och handelsort med stål och pappersbruk, idag huserar också delar av Högskolan Dalarna i staden.  Det finns goda kommunikationer genom tåg, buss och flyg som gör det enkelt för dig att resa till och från Borlänge.

Antal lägenheter

58 st

Uthyrningsriktlinjer

Telefon

Borlänge ligger precis där norra Sverige möter söder och Dalälven som rinner genom staden bidrar till en den storslagna natur som omger kommunen. Invånarna i Borlänge har tillgång till några av Dalarnas största naturskogar runt knuten och sjön Runn med en skärgårdsliknande natur som erbjuder ett fantastiskt friluftsliv året om.

I Borlänges centrum finns det lummiga naturreservatet Älvravinerna som har en frodig växtlighet med både lövskog och mer ovanliga växt- och fågelarter. För den som vill ta en paus i vardagens stadslunk finns det populära promenadstråket Älvrundan som löper längs med båda sidorna om Dalälven.