Sundsvall

KlaraBo äger idag 440 hyreslägenheter på två platser i Sundsvall. Drakstaden, som den kallas, har mycket att erbjuda inom industri, historia och natur.

Drakstaden – Sundsvall – är en industristad med en spännande historia och stort inflytande i regionen

Staden mellan bergen, Drakstaden, Sveriges vackraste stad… kärt barn har många namn brukar man säga och Sundsvall är ett utmärkt exempel på detta. Orten anlades år 1621 på då obebyggd mark vid Selångersån mynning till Bottenhavet, i dalen mellan Södra och Norra Stadsberget. Idag är det Norrlands tredje största tätort och en mycket attraktiv ort för industrier och friluftsmänniskor.

Sundsvall har länge varit en stad som omfamnats av mytologi. Bland annat har man fått smeknamnet Drakstaden på grund av alla de drakar som står utplacerade i staden och det är här som det mytologiska djuret Skvadern (en blandning mellan hare och tjäder) har sitt ursprung.

Som tidigare nämnt har Kulturmagasinet utsett Sundsvall till “Sveriges vackraste stad”. Detta dels för den storslagna natur som ligger precis runt hörnet var du än befinner dig, dels för all den prisbelönta arkitektur som hittas runt om i staden. Stadskärnan kallas till exempel för Stenstan på grund av stenarkitekturen som uppfördes i centrum efter den stora Sundsvallsbranden år 1888. En brand som än idag är Sverige största stadsbrand någonsin.

Antal lägenheter
440 st (x antal lediga)

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Lokalkontor
Hitta hit

Kontaktuppgifter
Sundsvall@klarabo.se
060-650 65 90

Förvaltare
Kari.lehto@ljusta.se

Områdeschef
Peter.zetterlund@klarabo.se

Med allt det sagt vill vi påpeka att Sundsvall är en industristad i grunden. Och så har det alltid varit. Skogsindustrin är den absolut dominerande industrin och SCA Graphics Sundsvall AB med Östrands massafabrik är kommunens största privata arbetsgivare. Vidare ligger landets enda smältfabrik för aluminium samt Akzo Nobels fabriker i närområdet. Och låt oss inte glömma de två stora hamnarna, Tunadalshamnen och Oljehamnen som årligen hanterar 550 000 ton petroleum.

En av de mer attraktiva aspekterna med våra hyresrätter i Sundsvall är stadens förbindelser till resten av landet, via både tåg, motorväg och flygplatsen Sundsvall-Timrå (Midlanda).

Vi äger idag 440 hyreslägenheter i Sundsvall, varav en del ligger mer centralt och en del precis vid E4:an mot Timrå.

Lediga lägenheter i Sundsvall

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021

Skapad av Crello AB