Svalöv

KlaraBo har idag lägenheter i Svalöv – mitt emellan Helsingborg och Lund/Malmö. Här har du alltid nära till naturen och bra pendling.

I Svalöv kombinerar man småstadsliv med närhet till naturen och anslutning till regionens större städer

Mitt i mellan Lund och Helsingborg hittar du natursköna Svalöv med utmärkta pendlingsmöjligheter till de större städer i regionen, inklusive Köpenhamn. KlaraBo äger idag stilfulla tvåplanshus med totalt 54 lägenheter i Svalöv; uppförda i ett av de stadens lugnaste områden.

Trots sin relativt lilla storlek har Svalöv en överraskande intressant historia. På platsen uppfördes en kyrka redan år 1175 då även Svalöv kyrkby instiftades, fast det skulle dröja fram till 1971 innan Svalöv blev centralort i Svalövs kommun. År 1873 öppnade Fridhems Folkhögskola i byn och idag är skolan en av Sveriges äldsta folkhögskolor med landets största internat.

Antal lägenheter
54 st (x antal lediga)

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Lokalkontor
Hitta hit

Kontaktuppgifter
Svalov@klarabo.se
040-663 32 50

Förvaltare
Simon.jonsson@klarabo.se

Områdeschef
Evert.rydell@klarabo.se

Den kanske största fördelen med våra lägenheter i Svalöv är att de erbjuder möjligheten att bo på en liten ort med bra kommunikationsmöjligheter till alla större samhällen i regionen. Kombinera det med bra kommunala skolor, äldrevård och ett antal mysiga restauranger och du har en småstad i all sin fulla prakt. I närområdet finns det även mycket friluftsliv med bland annat Söderåsens nationalpark och Skånes högsta punkt. Vidare passerar flera vandringsleder kommunen, däribland Skåneleden.

I slutet av 2021 öppnar en ny tågstation för persontåg i Svalöv på Söderåsbanan som kopplar samman Teckomatorp med Åstorp. Detta kommer givetvis göra orten mer attraktiv än någonsin förr då de redan utmärkta pendlingsmöjligheterna kommer förbättras ytterligare.

Lediga lägenheter i Svalöv

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021

Skapad av Crello AB