Lediga lägenheter Umeå

Letar du efter lediga lägenheter i Umeå? Bläddra bland alla våra redan tillgängliga lägenheter längre ner på denna sidan.

Välkommen till Europas kulturhuvudstad, Umeå. Vi äger 126 lägenheter i centrumnära områden.

Umeå är Norrlands största stad och är ständigt växande med nya arbetstillfällen och utbildningsmöjligheter. Kulturlivet är minst sagt levande och den vackra naturen samspelar med stadslivet.

Björkarnas stad, Umeå, nämns för första gången i skrift i början av 1300-talet, men fornlämningar vittnar om att platsen vid älven varit bebodd redan omkring 3000 år f.kr.  

KlaraBo har 95 lägenheter i den gröna och yngre stadsdelen Ersboda. Här finner du grönområden, mötesplatser och handelsområde. Ersboda är en ung stadsdel med en ung befolkning och ett starkt föreningsliv. I centrum finns skola, butiker och restauranger. Stadsdelen har en äventyrslekpark för äldre barn och grönområdet Ersbodaängarna är en bra plats för fritidsaktiviteter.

I centrala Umeå ligger stadsdelen Grubbe 3 km väster om centrum. Här har KlaraBo 31 lägenheter. För boende i Grubbe är älven närvarande och kan upplevas längs strandpromenaden. Det finns en närhet till grönområden, skola och goda kommunikationer till stadscentrum. Umeås historia gör sig också påmind i stadsdelen i form av de kulturmärkta byggnader som är några av de få som överlevde den stora stadsbranden 1888.

Norrlands största tätort är inte bara en stad där kreativiteten flödar och kulturen ständigt är närvarande. Umeå har också i flera år i rad utsetts till Sveriges bästa idrottsstad tack vare stadens otroliga bredd när det kommer till idrottsprestationer, utövande och utbildningar.

I staden huserar Umeå universitet med åtta högskolor, universitetsbibliotek, sjukhus och ett rikt studentliv. Universitetsstaden ligger ett liten bit från Umeå centrum och staden vision är att sammankoppla de båda platserna och vidareutveckla universitetsstaden såväl som Umeås centrala stadsdelar. Umeå är en växande stad som vill utvecklas och satsa på framtiden och hållbarhet, både för dess invånare och världen.

Antal lägenheter
126 st (x antal lediga)

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Lokalkontor
Hitta hit

Kontaktuppgifter
Umea@klarabo.se
090-2009280

Förvaltare
Elin.tranfeldt@klarabo.se

Områdeschef
Peter.zetterlund@klarabo.se

Lediga lägenheter i Umeå

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021 | GDPR | Cookies