Bollnäs

Bollnäs är en spännande stad med ett rikt kulturliv, en brinnande passion för bandy och storslagen natur med berg och djupa dalgångar.

Bollnäs är en stad för kulturintresserade bandyspelare med en förkärlek för naturen

Bollnäs är en historiskt viktig stad där man bland annat hittat kvarlämningar från 200-talet (äldre stenåldern), och även har en kyrka från 1300-talet med tillbyggnader uppförda under 1400- och 1700-talet. Idag är staden en naturskön småstad som kallas “Hjärtat av Hälsingland” och som, trots sin relativt lilla storlek, utmärkt sig inom kultur och sport på ett nationellt plan. Det, i kombination med det imponerande resecentrum som byggs i staden, är anledning till att intresset för våra lägenheter i Bollnäs idag är större än någonsin.

Mycket av Bollnäs framväxt och utveckling kan spåras till järnvägen. Redan år 1861 öppnades första järnvägen i Bollnäs som då anslöt staden med Söderhamn, vilket underlättade förbindelsen till havet och allt vad det innebär med transporter och resor. I samband med öppnandet av Norra Stambanan bara några år senare, utvecklades Bollnäs snabbt till en industristad och ett centrum för Sveriges transport av timmer med tillhörande sågverk.

Under de senaste årtiondena har Bollnäs etablerats som en inflytelserik kulturstad. Exempelvis utsågs Bollnäs kulturskola till “Årets Musikskola” år 2005, och stadens hjärta är på många sätt Kulturhuset med en bred repertoar av musik-, dans- och andra kulturevent.

Antal lägenheter
608 st (x antal lediga)

Antal lokaler
8 st (Se lediga)

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Lokalkontor
Hitta hit

Kontaktuppgifter
Bollnas@klarabo.se
0278-65 93 80

Områdeschef
Peter.zetterlund@klarabo.se

Vidare är Bollnäs en stor sportstad, framför allt inom bandy och ishockey, men även inom andra vintersporter tack vare skidbacken Bollebacken som ligger precis utanför centrum.

Den person som bäst personifierar Bollnäs centrala roll inom kultur och sport är “Snoddas”, eller Gösta Nordgren, som han egentligen hette. Snoddas spelade nämligen bandy för Bollnäs GIF när de blev svenska mästare 1951 och 1956, och var även en mycket framgångsrik sångare.

Slutligen attraherar Bollnäs årligen friluftsintresserade från hela landet som vill utforska den vackra miljön i de omgivande bergen och dalgångarna Ljusnans och Voxnans.

Tack vare stadens strategiska placering mitt emellan Sundsvall och Uppsala erbjuder Bollnäs utmärkta förbindelser till resten av landet och världen. Stadens näringsliv växer dessutom snabbt, vilket resulterat i ett stort tryck på de 601 lägenheter i Bollnäs som KlaraBo äger. Naturligtvis finns här även alla de bekvämligheter du behöver, från skolor och sjukhus till shopping och restauranger.

Lediga lägenheter i Bollnäs

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021

Skapad av Crello AB