Nybro

Hitta mer information om våra lediga lägenheter i Nybro längre ner på sidan.

Nybro är tätorten i det småländska glasriket med närhet till storstaden såväl som grönområden

Hitta din nya bostad i tätorten Nybro, “Staden i Glasriket”, i Småland. Våra närmare 300 lägenheter är fördelade i fyra fastigheter på adresser nära centrum.

I Nybro har du naturen runt husknuten med imponerande skogsområden, flera naturreservat och sjöar. I stadskärnan finns skola, vård och omsorg. Unika butiker samsas med större kedjor och livsmedelsbutiker. Tre dagar i veckan bedrivs torghandel där du har möjlighet att köpa närproducerade produkter och livsmedel.

Nybro har växt fram från en rastplats mellan Växjö och Kalmar till att under 1800-talet bli ett snabbt växande samhälle för att slutligen bli en stad 1932. Tätheten mellan glasbruk har gjort att Nybro ibland också kallas “Staden i Glasriket”. Ett av Sveriges mest kända glasbruk, Orrefors, huserar i Nybro kommun.

Stadens historia som rastplats har gett den goda kommunikationer till andra städer. Nybro ligger tre mil väster om Kalmar där riksväg 31 och 25 möts. Det finns goda pendlingsmöjligheter med daliga direkttåg till Kalmar, Växjö, Malmö och Göteborg med fler.

Kommunen Nybro har flera skolor i alla årskurser och det finns också möjlighet att gå på gymnasium och vuxenutbildning i staden. Troget sin historia som Staden i Glasriket finns också Riksglasskolan som samarbetar med Linnéuniversitetet.

Antal lägenheter
263 st

Antal lokaler
0 st

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Lokalkontor:
Hitta hit

Kontaktuppgifter
Nybro@klarabo.se
020-21 21 66

Förvaltare
Claes.peereboom@klarabo.se

Områdeschef
Robert.pejic@klarabo.se

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i tillväxtregioner förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare.

Läs mer om oss

© KlaraBo Sverige AB 2021

Skapad av Crello AB