Hoppa till innehåll

Välkommen till Räven

Nyproducerade hyresrätter i Höör.

Välkommen till Räven, nyproducerade hyresrätter i Höör

Efter att järnvägen kom till Höör år 1858 har orten gått från att vara en bondby till ett modernt samhälle. Pågatågsstationen, som tillkom 1987, har gynnat tågpendling och ytterligare ökat Höörs attraktivitet som boendeort. Höör är en del av den växande Öresundsregionen, med tillgång till en mycket stor arbetsmarknad.

Nästa steg i utvecklingen, som nu påbörjats, är att skapa moderna miljöhus i klassisk tappning som flätar samman den historiska staden med framtidens småstadsliv. Västra stations gamla grusplan håller just nu på att omvandlas från grus till hus. Vi är med och utvecklar området Räven 1, med centralt och stationsnära läge. Vi bygger för en mer levande och sammanflätad småstadsmiljö. Västra station är en unik tillgång på Höörs bästa läge, och präglas av historia där trivsel, trygghet och tillgänglighet kring mötesplatser och stråk skapar en god livsmiljö.

Höör omfamnas av rikt sjölandskap, Ringsjön i söder och skogssjöar i de norra delarna. En kort promenad från stadskärnan finns vacker natur med promenadstråk, bland annat vackra Fogdarödsskogen med sin fem km långa motionsslinga. I närheten av Västra station ligger Tjurasjö. Gångytorna genom parken är tillgänglighetsanpassade, och kvällstid är hela stråket belyst, vilket skapar trygghet.

Vi bygger miljöhus där energiförbrukningen är endast hälften av maxgränsen enligt Boverkets regler. Mellan de två huskropparna som vi bygger kommer det att finnas en trevlig innergård med uteplatser och grillmöjligheter.

Antal lägenheter
41 st

Planerad inflytt
2022

Parkeringsplatser
21 st under mark

Uthyrningsriktlinjer
Läs mer

Frågor besvaras på
Hoor@dev.klarabo.se
0410-75 02 00

Förutsättningen har varit att rita små och effektiva lägenheter med höga boendekvalitéer. Planlösningarna skall erbjuda fina siktlinjer, utblickar och fristående volymer som ger varierande rumssamband. Entrén är ljus och rymlig med bra förvaringsmöjligheter. Vi har strävat efter att placera kök, matplats och vardagsrum mot godsidorna med direkt koppling till balkong eller uteplats. Huvudsovrummen ligger oftast placerade mot tyst sida och inte i direkt anslutning till entrén. 

Det upphöjda gårdsrummet med sina olika nivåer skapar en avskild lugn grön oas att för de boende att umgås och leka i. Lägenheternas uteplatser omgärdas av häckar och låga träplank. 

© KlaraBo Sverige AB 2024. All rights reserved. GDPR | Cookies